Massagebehandelingen

Bindweefsel massage

Bindweefselmassage is een intensieve massage waarbij het onderhuidse bindweefsel (onderste laag van de huid) door diverse specifieke technieken wordt gemasseerd, dit zorgt voor huidversteviging. Daarnaast wordt de doorbloeding gestimuleerd waardoor de afvalstoffen worden afgevoerd en de werkstoffen beter worden opgenomen. De productie van collageen wordt gestimuleerd.  De zuurstoftoevoer, glans, elasticiteit van de huid wordt zichtbaar en voelbaar verbeterd!

Het is een intensieve massage maar niet extreem pijnlijk! Direct na de behandeling is de doorbloeding van de huid verhoogd, hierdoor kunt u wat roodheid hebben in het gezicht, dit neemt in een aantal uren af. Wel kunt u tot 24 uur na de behandeling een loom gevoel ervaren, dit komt omdat het lichaam zich gaat herstellen. De behandeling wordt uitgevoerd door een ervaren schoonheidsspecialiste, die samen met u kijkt naar de behoefte van de huid. Voordat er gestart wordt met de bindweefselmassage worden de contra-indicaties (redenen waarom het niet zou kunnen) doorgenomen voorbeelden hiervan zijn:

 • Hartklachten
 • Bloedziekte/hemofilie
 • Gebruik van corticosteroïden/prednison
 • Bloeddruk problemen
 • Algemene malaise
 • Zwangerschap

Verdere contra-indicaties worden tijdens de behandeling doorgenomen en toegelicht. De behandeling is uitermate geschikt voor een doffe, slecht doorbloede, verslapte, gestuwde en acne huid, maar eigenlijk geschikt voor alle huidtypes.

De behandeling kan op verschillende manieren worden ingezet: 

 

Een kuur van zes keer

Tijdens de kuur wordt het meest optimale resultaat behaald!

De behandeling wordt zes weken achter elkaar één keer in de week uitgevoerd. Om een mooie doorbloeding te krijgen en eventuele verklevingen los te masseren. De kuur kan één keer of twee keer per jaar gedaan worden, dit ligt aan de behoefte van de huid. Tijdens deze behandelingen wordt de huid gereinigd en 30 minuten gemasseerd. Zowel het gezicht, hals als decolleté wordt gemasseerd.

Zes behandelingen van 30 minuten  € 198,-

 

Losse bindweefselmassage

Tijdens deze behandeling wordt de huid gereinigd en 45 minuten gemasseerd. Zowel het gezicht, hals, decolleté als de rug wordt gemasseerd. Deze behandeling kan ingezet worden om éénmalig de huid een boost te geven of één keer in de zes a acht weken om het resultaat van de kuur hoog te houden.

30 minuten  € 37,50

Bij een gezichtsbehandeling kan ook een bindweefselmassage toegepast worden voor gezicht, hals en decolleté voor een meerprijs van € 7,50

 

Metamorfose massage

Metamorfose massage is een zeer vriendelijke massagevorm die invloed heeft op het centraal zenuwstelsel en je energiecentra in balans brengt. Het bestaat uit zachte strelingen over de voeten, de handen en het hoofd. Het geeft een heerlijke ontspanning wat nog lang doorwerkt, brengt je emotioneel in balans en bevordert je persoonlijke ontwikkeling. Zeker in deze tijd waar zowel volwassenen als kinderen steeds vaker stress gerelateerde verschijnselen vertonen is het een heerlijke en welkome manier om een stukje rust terug te brengen.

De metamorfose massage is in de zestiger jaren ontdekt door een Engelsman, Robert St. John. Het is een massagevorm die op zich nog niet zo lang bestaat. Het is ontstaan vanuit de voetreflexologie, een techniek die al door de oude Romeinen werd toegepast.

Tijdens de massage wordt er gewerkt op de reflexzone van de wervelkolom. Reflexologie is gebaseerd op het principe dat de voeten het gehele lichaam weerspiegelen of reflecteren. Door bepaalde gedeelten van de voeten te masseren kunnen klachten in overeenkomende lichaamsdelen verholpen worden. Als je niet lekker in je vel zit gaan zich blokkades vormen in je lichaam waardoor energieën niet goed meer doorstromen. Dit maakt dat je klachten kunt krijgen en ziek kunt worden. Metamorfose massage houdt zich bezig met het opruimen van deze blokkades. Het geeft je veel rust, innerlijke rust. 

Indicaties:

 • wanneer je "niet lekker in je vel zit", om wat voor reden dan ook
 • onzekerheid
 • bij allerlei angsten (faalangst, fobieën, paniekaanvallen, nachtmerries etc.)
 • slaapproblemen
 • bij problemen op het werk die stress veroorzaken
 • lichamelijke aandoeningen die verergeren bij spanning/stress, bijvoorbeeld huidaandoeningen/eczeem, astma, bed/broekplassen
 • wanneer een kind met problemen naar school gaat (huilen, buikpijn, hoofdpijn etc.)
 • wanneer iemand erg druk wordt bij veel en/of nieuwe prikkels
 • aandoeningen die juist meer stress veroorzaken, bijvoorbeeld concentratieproblemen, leerproblemen, dyslexie
 • ADHD
 • stotteren

Contra indicaties zijn er niet.

Het is raadzaam om u met enige regelmaat te laten masseren, bijvoorbeeld 1 keer per week gedurende een aantal weken.

volwassen 60 minuten  € 37,50

kinderen 30 minuten  € 25,50

 

Cupping massage

Cupping massage is een eeuwenoude behandelmethode die in de Oosterse geneeskunde veel wordt gebruikt. Het is een behandeling op basis van vacuümtherapie. De zogeheten cups worden op het lichaam geplaatst en door de in de kop aanwezige warme lucht trekt dit vervolgens vacuüm. Het werd ontwikkeld om gifstoffen en spierkrampen vanuit diepere lichaamsweefsels naar het huidoppervlak te trekken.

Bij cupping massage wordt de doorbloeding gestimuleerd en worden blokkades in de energiestroom opgeheven. Het effect is dat afvalstoffen beter afgevoerd kunnen worden. Cupping massage wordt vaak gebruikt bij (chronische) klachten zoals rug-, schouder-, en gewrichtsklachten. De massage heeft een gunstig effect op de huid, spieren, gewrichten, spijsverteringsorganen en het zenuwstelsel. De massage zorgt ervoor dat het vermogen van de huid om te vernieuwen wordt versterkt. De stijfheid van spieren wordt opgeheven, omdat het openzetten van de vezels de bloedstroom faciliteert. De lymfe-afvloed verbetert hierdoor ook. De verbeterde doorbloeding in de gewrichten kan zorgen voor een sterke vermindering van (eventuele) pijnklachten.

Cupping massage kan gegeven worden bij nek, schouders en rug of bij cellulite en andere afslankbehandelingen (bovenarmen, boven- en onderbenen).

Cupping massage geeft verlichting bij

 • (reumatische) spierpijnen
 • fyrbomyalgieklachten
 • hoofdpijn
 • moeheid
 • blessures
 • stress en hoge bloeddruk

30 minuten  € 29,50